رامشیر دانلود

رامشیر دانلود

لطفا با لبخند وارد شوید
رامشیر دانلود

رامشیر دانلود

لطفا با لبخند وارد شوید

گران ترین ماده جهان ساخته شد! هر انس برابر با ۴.۲ میلیارد دلار

الماس، طلا یا پلاتینیوم تا به امروز به عنوان گران قیمت ترین ماده های موجود در جهان شناخته می شدند.

با این حال محققان دانشگاه آکسفورد موفق به ساخت ماده ای شده اند که ارزشمندترین ماده لقب گرفته است. در آخرین حراجی برگزار شده، ۲۰۰ میکروگرم از این محصول ۳۳ هزار دلار قیمت گذاری شده که در هر انس برابر با ۴.۲ میلیارد دلار خواهد شد.

ماده ی جدید ساخته شده از ساختار مولکولی خاصی تشکیل شده که به نام فولرن درون وجهی، Endohedral Fullerenes، شناخته می شود. فولرن مولکولی به شمار می رود که تنها از تعداد زوج اتم های کربن ایجاد شده است. فولرن درون وجهی یکی از مشتقات فولرن به حساب می آید که با اتم یا اتم های اضافی درون پوسته ی فولرن محبوس شده است.

تا کنون نمونه های زیادی از فولرن درون وجهی ساخته شده است. با این حال نمونه ی توسعه داده شده در دانشگاه آکسفورد کابرد مشخصی دارد و آن استفاده در ساعت های اتمی و دستگاه های GPS است. به طور دقیق تر می توان گفت این مواد از ساختاری به شکل N@C60 و N@C70 تشکیل شده اند با این مفهوم که درون قفسی از ۶۰ یا ۷۰ کربن یک اتم نیتروژن قرار دارد.

ساعت های اتمی به طور معمول از سزیم بهره می برند. در این ساعت ها ۵۵ الکترون سزیم در مدارهایی با لایه های مختلف انرژی به حول نوکلئوس به گردش درمی آیند. با تغییر مدار توسط هر الکترون، موج هایی با فرکانسی مشخص تولید می شوند. از آن جا که فرکانس تولید شده در هر بار تغییر مدار ثابت بوده، می توان به عنوان یک معیار خوب برای اندازه گیری زمان از آن استفاده کرد و بسیار دقیق تر از روش های سنتی اندازه گیری زمان به حساب می آید.

در طرف دیگر تیم تحقیقاتی سازنده ی این ماده اعتقاد دارند که علاوه بر تعیین دقیق تر زمان می توان از این ماده در ساخت GPS نیز بهره برد. بنابراین جا به جایی های یک میلی متری نیز به حساب می آیند که برای صنعت اتومبیل سازی و ساخت اتومبیل های بدون راننده بسیار مفید به نظر می رسد چرا که می توان با دقت بسیار زیادی این ماشین ها را کنترل کرد.

حالا فکر کنید که از این فولرن جدید در گوشی های هوشمند شما استفاده شوند. بنابراین می توان یک ساعت اتمی بسیار کوچک را هر روز با خود حمل کرد. این در حالی اتفاق می افتد که ساعت های اتمی امروزی بسیار حجیم و به اندازه یک اتاق کوچک هستند

بمب هیدروژنی چیست؟

در یک بمب هیدروژنی که به لحاظ تکنیکی به آن «تسلیحات حرارتی هسته ای» هم گفته می شود معمولا از انفجار اتمی اولیه و کوچکی برای آغاز یک انفجار ثانویه و به مراتب بزرگ تر از مورد اول استفاده می شود.

مرحله اول انفجار همانطور که گفته شد برپایه شکافت هسته ای شکل می گیرد (یعنی همان شکاف اتم ها) در حالی که مرحله دوم روی همجوشی هسته ای استوار است که در جریان آن، اتم ها با هم ترکیب شده و باز هم خرد می شوند تا انرژی بیشتری را تولید کنند.

البته می توان مراحل دیگری را هم به این دو مورد اضافه نمود تا قدرت تخریبی بمب را از آنچه هست نیز فراتر برد. به این ترتیب، بمب های هیدروژنی می توانند به مراتب قدرتمندتر از تسلیحات هسته ای اولیه باشند که عملکردشان به انفجارهای تک مرحله ای مبتنی بر شکافت هسته ای وابسته بود.

به آن بمب ها، تسلیحات «شکافت خاص» گفته می شود

***

نخستین آزمایش این نوع بمب در سال ۱۹۵۲ توسط آمریکا انجام شد. یک سال بعد شوروی نیز این بمب را ساخت و در سال‌‌های بعد بریتانیا، فرانسه ، چین و کره ی شمالی نیز به تولید و آزمایش آن اقدام کردند. امروزه تقریبا تمام بمب‌های هسته‌ای این پنج کشور که در حالت عملیاتی و فعال قرار دارد از این نوع است.

در این نوع بمب، با ایجاد یک انفجار اورانیومی یا پلوتونیومی، دمایی معادل چندین میلیون درجه سلیسیوس ایجاد می‌شود.ایزوتوپ‌های هیدروژنی که در بمب بکار رفته‌اند، تحت این شرایط با یکدیگر جوش می‌خورند و به هلیم تبدیل می‌شوند و در این همجوشی، انرژی بسیار زیادی را آزاد می‌سازند. بنابراین در این نوع بمب، ترکیبی از شکاف هسته‌ای و همجوشی هسته‌ای بکار رفته‌است. بمب اتمی نسبتاً کوچکی که شهر ژاپنی هیروشیما را نابود کرد، قدرت انفجاری معادل ۲۰۰۰۰ تن، تری‌نیتروتولوئن (تی‌ان‌تی)، که یک ماده انفجاری عادی امروزی است، داشت.

در مقابل، بزرگترین بمب هیدروژنی‌ای که تاکنون برای آزمایش، منفجر شده، معادل ۵۰ مگاتن تی‌ان‌تی قدرت انفجاری داشته‌است. نام این بمب بمب تزار بود که اتحاد جماهیر شوروی آن را در سال ۱۹۶۱ آزمایش کرد. این قدرت انفجاری ۲۵۰۰ برابر قدرت انفجاری بمب هیروشیماست..

.

.

.

امید وارم مطلب مفیدی برای شما باشه.

دانلود پاویرپوینت صوتی درس 4 انگلیسی نهم

برای ساختن این پاویر پوینت زحمات زیادی شده است و در آن سعی شده است که دقیقا شبیه خود کتاب ساخته شود تا دانش آموز محترم در بین پاویرپوینت گم نشود .

لطفا، لطفا، لطفا، و لطفا بدون ذکر منبع کپی برداری نشود جونم در اومد تا درستش کردم


***

ادامه مطلب ...